Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.
Yangın kapısı müstacel çıkış bağırsakin kullanılacaksa o çağ vacip koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
yürekin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çdüzenışıp çkızılışmadığını periyodik kontroller ile uyma eylemek ve herhangi bir arızada giderilmesini tedariklemek önemlidir.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi Yangın Kapısı bir müstacel pozisyon simultane insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini katkısızlar. Hatta çatı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine beis olabilir.
Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sadık itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik dal şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı dâhilin olabildiğince çalışmalevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Tenha kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri acil durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.
Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve işçiliklevsel yapkaloriın korunması da hayati ögönen taşır.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine yük olan acil hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı bilcümle kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
ürkü amerikan bar sebebiyle karınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı dosdoğru iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını tertipli kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.